Opendeuren - Brandweerpost Wetteren (Hulpverleningszone Zuid-Oost) - Officiële website (v5)

Ga naar de inhoud

Opendeuren

Foto's

Veiligheidsdagen 2018 (update 28/08/2018) foto's webmaster Jordy De Saedeleir

Afgelopen weekend waren er de tweejaarlijkse Veiligheidsdagen in Wetteren, zowel bij de brandweerpost Wetteren als bij de politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen. Bij de brandweer waren er tal van demonstraties, zoals blussen brandende frietketel door de jeugdbrandweer, een demonstratie geknelde personen in een auto, simulatie woningbrand met persoon nog aanwezig in woning.  

Ook waren er rondleidingen in de kazerne en kon je de dispatch van de kazerne bekijken tijdens deze rondleidingen.  Op de buitenplaats kon je met ademluchtmasker op verkenning in een brandend huisje.

Op de stand van ambulancedienst zag je allerhande reanimatie materiaal (de enigste ambulance werd ook opgeroepen waardoor er een tijdje geen ambulance te bezichtigen was...).

Een 400 tal bezoekers zijn er geweest. De kinderen konden rondritjes maken in de brandweerwagens, wat volgens luitenant De Neef altijd weer de publiekstrekker is van de opendeurdagen. Tevens vertelde hij dat er binnen de brandweerzone alle vermeldingen van welk korps de wagen afkomstig is gaat verdwijnen (dus "Wetteren", "Wichelen", "Lede" ... verdwijnen allemaal van alle brandweerwagens, enkel zal er nog het logo van de zone te zien zijn.)

Zaterdag kon je ook uitzonderlijk de "Turbojet" van BASF uit de haven van Antwerpen zien, er zijn zo slechts 2 wagens in Belgie, één in Vlaanderen en één in Wallonië. De Turbojet werd ook 5 jaar geleden bij de treinramp gebruikt en daarom kwam deze unieke wagen eens uit zijn standplaats naar Wetteren. Een weetje dat deze 140 dB produceert al deze jet op maximum sproei staat, er wordt dan met hoofdtelefoon met ingebouwde radiocommunicatie gesproken). De kostprijs van deze wagen is 1,1 miljoen euro, waardoor een deel gefinancieerd werd door de Federale Overheid.

Deze opendeurdagen waren ook de laatste voor postoverste luitenant Paul De Neef. Op 1 september wordt luitenant Dirk Pieters de nieuwe postoverste van brandweerpost Wetteren.

© 2009 - 2021 | Jordy De Saedeleir | Brandweerpost Wetteren | Hulpverleningszone Zuid-Oost |
Terug naar de inhoud