Nieuws - Brandweerpost Wetteren (Hulpverleningszone Zuid-Oost) - Officiële website (v5)

Ga naar de inhoud

Nieuws

Bezoek aan kermis Wetteren Sint-Lodewijk 2019 (update 15/09/2019) met dank aan ere-adj Rudy Van Den Berghe voor de foto's.

Naar jaarlijkse gewoonte bezochten de kinderen van het buitengewoon basisonderwijs (BuBaO) Sint-Lodewijk de Wetterse kermis op maandag 2 september.
Al 41 jaar steekt de brandweerpost van Wetteren een handje toe, om de kinderen die  gebruik maken van een rolstoel, naar de markt te vervoeren. Het is een  actie die destijds gestart is door ere-brandweercommandant Gustaaf Van den Berge, die we in Wetteren veel  beter kennen als Staf Pijpe.

Trinarura: Grand Raid Nisramont 2019 (update 20/03/2019+03/04/2019) met dank aan postoverste Lt Dirk Pieters, en bwm Gregory Claessens voor de foto's.

Een team van vrijwillig brandweermannen uit Wetteren trokken voor een uitdagende wedstrijd naar de Ardennen. In de vroege ochtend startte het duo aan de Barrage de Nisramont waar een strijd van 4km kajakken begon.
Aan de finish van de eerste discipline stond de mountainbike op hen te wachten om een tocht van 22km te trotseren in de prachtige natuur met pittige hellingen en ruige afdalingen. Aan de wisselzone kon men de loopschoenen aantrekken om een trailrun van 8km te volgen die de brandweermannen langs de Ourthe bracht.
Het avonturenpad  bracht hen terug naar de mountainbike waar een tocht van 11km wachtte. De finish was in zicht toen het team de laatste krachten sprokkelde en de run/bike van 4km beëindigde met de 92e plaats van de 299 teams. Hiervoor hebben onze brandweermannen “Gregory Claessens” en “Jurgen Koeke De Pauw” een inspanning geleverd van 4u15 omringd door kracht van een groot aantal supporters.
Bedankt!

Uitstap naar Vliegbasis Kleine Brogel (update 07/03/2019) met dank aan postoverste Lt Dirk Pieters om mij de foto's te bezorgen

Op donderdag 28/2 bezocht de brandweerpost Wetteren de basis. Vliegbasis Kleine-Brogel is een NAVO-luchtmachtbasis in Kleine-Brogel, een deelgemeente van de Belgische stad Peer. Sinds 30 mei 2002 is de officiële naam Generaal-majoor vlieger Graaf Ivan du Monceau de Bergendael basis,

Veiligheidsdagen 2018 (update 28/08/2018) foto's webmaster Jordy De Saedeleir

Afgelopen weekend waren er de tweejaarlijkse Veiligheidsdagen in Wetteren, zowel bij de brandweerpost Wetteren als bij de politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen. Bij de brandweer waren er tal van demonstraties, zoals blussen brandende frietketel door de jeugdbrandweer, een demonstratie geknelde personen in een auto, simulatie woningbrand met persoon nog aanwezig in woning.  
Ook waren er rondleidingen in de kazerne en kon je de dispatch van de kazerne bekijken tijdens deze rondleidingen.  Op de buitenplaats kon je met ademluchtmasker op verkenning in een brandend huisje.
Op de stand van ambulancedienst zag je allerhande reanimatie materiaal (de enigste ambulance werd ook opgeroepen waardoor er een tijdje geen ambulance te bezichtigen was...).
Een 400 tal bezoekers zijn er geweest. De kinderen konden rondritjes maken in de brandweerwagens, wat volgens luitenant De Neef altijd weer de publiekstrekker is van de opendeurdagen. Tevens vertelde hij dat er binnen de brandweerzone alle vermeldingen van welk korps de wagen afkomstig is gaat verdwijnen (dus "Wetteren", "Wichelen", "Lede" ... verdwijnen allemaal van alle brandweerwagens, enkel zal er nog het logo van de zone te zien zijn.)
Zaterdag kon je ook uitzonderlijk de "Turbojet" van BASF uit de haven van Antwerpen zien, er zijn zo slechts 2 wagens in Belgie, één in Vlaanderen en één in Wallonië. De Turbojet werd ook 5 jaar geleden bij de treinramp gebruikt en daarom kwam deze unieke wagen eens uit zijn standplaats naar Wetteren. Een weetje dat deze 140 dB produceert al deze jet op maximum sproei staat, er wordt dan met hoofdtelefoon met ingebouwde radiocommunicatie gesproken). De kostprijs van deze wagen is 1,1 miljoen euro, waardoor een deel gefinancieerd werd door de Federale Overheid.
Deze opendeurdagen waren ook de laatste voor postoverste luitenant Paul De Neef. Op 1 september wordt luitenant Dirk Pieters de nieuwe postoverste van brandweerpost Wetteren.


meer foto's zie je hier ...

60ste Oogstoet te Massemen. foto's Jordy De Saedeleir (update 14/08/2018)

Op zondag 5 augustus trok de 60ste Oogstoet zoals jaarlijkse gewoonte door Massemen in de wijk Kortenbos.

Ook was dit jaar de vriendenkring van brandweerpost Wetteren terug paraat met de oldtimers Desoto en Bedford en de DELAHAYE van 1907!


Herdenking slag om Kwatrecht foto's Hugo Peeters voorzitter K.-verbroedering 5-17-35-55e linie afd. Antwerpen (update 27/05/18)

De jaarlijkse herdenking slag om Wetteren-Kwatrecht van 20-23/5/1940 met aan het monument te Gijzenzele en Kwatrecht een bloemenhulde voor de gesneuvelden van het 5e en 6e linie regimenten.
Op de herdenking aan het monument van Kwatrecht was de vaandeldrager met escorte van de brandweerpost Wetteren aanwezig.
Indien U meer info wenst over de slag van Kwatrecht www.vijfdelinie.be

Sint Barbara. foto's ere-adjudant Rudy Van Den Berghe (update 14/12/2017)

Naar jaarlijkse gewoonte vierde brandweerpost Wetteren op zaterdag 9 december zijn patroonheilige, Sint-Barbara

Tijdens de Sint-Barbaraviering kregen Jacques Braeckman, Marc Frulleux en Alain Verbeke de Burgerlijke Medaille Eerste Klas uit handen van post-overste Paul De Neef en burgemeester Alain Pardaen.

De burgemeester kondigde aan dat de brandweer volgend jaar een nieuwe ziekenwagen krijgt, ter waarde van 235 000 euro.  

© 2009 - 2021 | Jordy De Saedeleir | Brandweerpost Wetteren | Hulpverleningszone Zuid-Oost |
Terug naar de inhoud