Nieuws - Brandweerpost Wetteren (Hulpverleningszone Zuid-Oost) - Officiële website (v5)

Wij wensen iedereen veilig 2019!
Ga naar de inhoud

Nieuws

Veiligheidsdagen 2018 (update 28/08/2018) foto's webmaster Jordy De Saedeleir

Afgelopen weekend waren er de tweejaarlijkse Veiligheidsdagen in Wetteren, zowel bij de brandweerpost Wetteren als bij de politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen. Bij de brandweer waren er tal van demonstraties, zoals blussen brandende frietketel door de jeugdbrandweer, een demonstratie geknelde personen in een auto, simulatie woningbrand met persoon nog aanwezig in woning.  
Ook waren er rondleidingen in de kazerne en kon je de dispatch van de kazerne bekijken tijdens deze rondleidingen.  Op de buitenplaats kon je met ademluchtmasker op verkenning in een brandend huisje.
Op de stand van ambulancedienst zag je allerhande reanimatie materiaal (de enigste ambulance werd ook opgeroepen waardoor er een tijdje geen ambulance te bezichtigen was...).
Een 400 tal bezoekers zijn er geweest. De kinderen konden rondritjes maken in de brandweerwagens, wat volgens luitenant De Neef altijd weer de publiekstrekker is van de opendeurdagen. Tevens vertelde hij dat er binnen de brandweerzone alle vermeldingen van welk korps de wagen afkomstig is gaat verdwijnen (dus "Wetteren", "Wichelen", "Lede" ... verdwijnen allemaal van alle brandweerwagens, enkel zal er nog het logo van de zone te zien zijn.)
Zaterdag kon je ook uitzonderlijk de "Turbojet" van BASF uit de haven van Antwerpen zien, er zijn zo slechts 2 wagens in Belgie, één in Vlaanderen en één in Wallonië. De Turbojet werd ook 5 jaar geleden bij de treinramp gebruikt en daarom kwam deze unieke wagen eens uit zijn standplaats naar Wetteren. Een weetje dat deze 140 dB produceert al deze jet op maximum sproei staat, er wordt dan met hoofdtelefoon met ingebouwde radiocommunicatie gesproken). De kostprijs van deze wagen is 1,1 miljoen euro, waardoor een deel gefinancieerd werd door de Federale Overheid.
Deze opendeurdagen waren ook de laatste voor postoverste luitenant Paul De Neef. Op 1 september wordt luitenant Dirk Pieters de nieuwe postoverste van brandweerpost Wetteren.


meer foto's zie je hier ...

Overlijden ere-brandweerman Jean-Paul Braeckman. (update 20/08/2018)


Op 15 augustus 2018 is Jean-Paul Braeckman overleden.
Jean-Paul begon als aspirant in ons korps op 1 juli 1994.  Op 1 maart 1996 werd hij benoemd als brandweerman.  Hij bleef tot zijn 60 jaar bij Brandweer Wetteren en ging in pensioen op 1 januari 2015.
De familie van Jean-Paul nodigt het korps uit om samen met familie en vrienden afscheid te nemen op woensdag 22 augustus 2018 om 11u15 in de Sint-Gertrudiskerk te Wetteren.
De leden en ereleden van Brandweer Wetteren kunnen de afscheidsplechtigheid bijwonen in uitgangsuniform.
U kan Jean-Paul een laatste groet brengen in het funerarium Van Bever, Libbrechtstraat 6 te Wetteren.

60ste Oogstoet te Massemen. foto's Jordy De Saedeleir (update 14/08/2018)

Op zondag 5 augustus trok de 60ste Oogstoet zoals jaarlijkse gewoonte door Massemen in de wijk Kortenbos.

Ook was dit jaar de vriendenkring van brandweerpost Wetteren terug paraat met de oldtimers Desoto en Bedford en de DELAHAYE van 1907!


Herdenking slag om Kwatrecht foto's Hugo Peeters voorzitter K.-verbroedering 5-17-35-55e linie afd. Antwerpen (update 27/05/18)

De jaarlijkse herdenking slag om Wetteren-Kwatrecht van 20-23/5/1940 met aan het monument te Gijzenzele en Kwatrecht een bloemenhulde voor de gesneuvelden van het 5e en 6e linie regimenten.
Op de herdenking aan het monument van Kwatrecht was de vaandeldrager met escorte van de brandweerpost Wetteren aanwezig.
Indien U meer info wenst over de slag van Kwatrecht www.vijfdelinie.be

Sint Barbara. foto's ere-adjudant Rudy Van Den Berghe (update 14/12/2017)

Naar jaarlijkse gewoonte vierde brandweerpost Wetteren op zaterdag 9 december zijn patroonheilige, Sint-Barbara

Tijdens de Sint-Barbaraviering kregen Jacques Braeckman, Marc Frulleux en Alain Verbeke de Burgerlijke Medaille Eerste Klas uit handen van post-overste Paul De Neef en burgemeester Alain Pardaen.

De burgemeester kondigde aan dat de brandweer volgend jaar een nieuwe ziekenwagen krijgt, ter waarde van 235 000 euro.  

© 2009 - 2019 | Jordy De Saedeleir | Brandweerpost Wetteren | Hulpverleningszone Zuid-Oost |
Terug naar de inhoud